Hodepine, tørre slimhinner og urolig søvn kan være tegn på dårlig ventilasjon. Et annet resultat av dårlig ventilasjon er for eksempel rim på innsiden av vinduet. Husstander som har naturlig- eller mekanisk ventilasjon, bør ha friskluftsventiler montert for at den friske luften skal tilføres i soverommet. Det beste valget er veggventiler med filter som fordeler luften bra.
Da minimerer man det ubehagelige kalde trekket. 

Hvor mange friskluftsventiler trenger jeg?
Beste valget er en veggventil som har filter og sprer luften godt i boligen, og for å minimere kald trekk. Det finnes ulike modeller med lyddempere. En annen måte å tilføre luft via friskluftsventiler er spaltventiler. En god tommelfingerregel er en ventil pr. 25m2 boareal (4/100m2).
En i hvert soverom og 1-2 stk. i stue/oppholdsrom. 

Plassering
Du bør plassere friskluftsventilen(e) ca. 220 cm fra gulv og ovenfor vinduet dersom det finnes radiator/varmeelement under vinduet. Luften tar ofte den korteste veien, så husk å montere ventilen så langt ifra døren som mulig.

 

Spar energi
Dersom du ønsker å spare energi og forbedre inneklimaet fra naturlig- eller mekanisk ventilasjon, er Flexits romventilator en god løsning. I en eksisterende bolig kan det noen ganger være problematisk å installere et helt ventilasjonssystem, med kanaler og alt det som trengs rundt dette. Flexits romventilator gir balansert ventilasjon med varmegjenvinning i enkeltrom. 

Kort sagt – du får et bedre inneklima i boligen og sparer samtidig energi. Flexits romventilator er enkel å installere.
Se installasjonsfilm av Flexits Roomie One Wifi:

Komplett løsning
Dersom energieffektiv varmegjenvinning er noe for deg og du ønsker en løsning for hele huset, kan det være lurt å se på våre løsninger med balansert ventilasjon.