Fungerende ventilasjon på badet er svært viktig, både for deg og boligen. På badet genererer store mengder med fukt.
Det er derfor viktig at fukten ventileres ut av boligen, slik at den ikke gir deg helseplager eller at skader på huset oppstår.
Hensikten med god ventilasjon er at huset skal tilføres ren, filtrert og frisk luft i soverom, stue og oppholdsrom.
I våtrom som bad, toalett eller vaskerom skal luften suges ut av huset. Det finnes ulike måter å ventilere på, og før du går videre for å finne riktig løsning for ditt bad anbefaler vi at du finner ut hvilken ventilasjonstype du har i boligen din.
Her kan du lese om de tre ulike ventilasjonstypene.

Hvordan skal jeg ventilere badet mitt?
Uansett hvilken ventilasjonstype du har, er det viktig at luften får sirkulert (gjennomstrømning) i boligen, selv om dørene er lukket. Dette kan man blant annet løse med terskelfrie dører eller gulvlister. Avtrekksviften skal helst plasseres så nær dusj/badekar som mulig, samt høyt i tak.
I tillegg skal den helst være langt bort ifra døren til badet. Dette for at den farlige fukten raskt blir fanget opp i fuktkilden og dermed vil våtrommet ventileres optimalt. 

Dersom du velger å ventilere baderommet med en baderomsvifte, anbefaler vi at du velger en vifte med fuktføler, gjerne i kombinasjon med kontinuerlig drift. Med kontinuerlig drift får du grunnventilasjonen og fuktføleren øker farten på viften slik at den skadelige fukten ventileres raskt og effektivt ut. Her ser du hvilke modeller av baderomsvifter Flexit anbefaler. 

Monteringstips

Yttervegg
Legg til tilbakeslagsspjeld som hindrer ubehagelig kald luft når viften ikke er i drift. 

På eksisterende kanal
Om du velger å montere viften på en eksisterende kanal, skal du sikre at kanalen er tett og isolert ved kanaldragning i kalde rom.

Sentralavtrekk
Dersom det finnes sentralavtrekksvifte montert, sikre at den viften fungerer som den skal og at det finnes nok friskluftsventiler.

Takmontering
Ved montering i tak og lengre kanaler, anbefales en kanalvifte for best luftstrøm og funksjon.