Hvorfor er det så viktig å bytte filter?

Selve filteret inneholder ingen skadelige stoffer, men dersom filteret er blitt nedsmusset kan det inneholde ubehagelige og skadelige partikler. Filteret renser inneluften ved å fjerne skadelig støv som pollen, bakterier og andre organiske og uorganiske materialer.

Et nytt filter bidrar også til at fukt fjernes lettere fra våtrommet og risikoen for bakterier reduseres. Filter har begrenset levetid og det er derfor viktig å bytte filter i ventilasjonsaggregatet når det er nedsmusset. Med riktig luftfilter vil ventilasjonsaggregatet fungere på best mulig måte, samt sikre en hygienisk og effektiv drift.

Luften er for alle, men den er ikke lik for alle
Selv om filter fra andre merker har samme mål og ser ganske like ut, så har de ikke de samme egenskapene. De fleste partiklene som er i uteluften er veldig små, men det er de partiklene som er mest skadelige for helsen vår.

Tilluften i boligens ventilasjon bruker Flexit PM1-filter. Filter i PM1-klasse stopper over 50% av partikler og opptil 1 μm, dvs små partikler som virus, nanopartikler og bilgasser. Dessuten stopper det større partikler som bakterier, sopp og pollen.

Hvor ofte skal man bytte filter
Dette avhenger av forurensningsgraden i luften på stedet. Generelt skal filtrene skiftes en gang i året, fortrinnsvis på høsten etter pollensesongen. I områder med mye støv og forurensning bør filtrene skiftes vår og høst.

Se video på hvordan du bytter filter

Enkelt og smart med et filterabonnement
Med et filterabonnement får du automatisk tilsendt et filter hjem til deg og ditt ventilasjonsaggregat. Det er ingen bindingstid og du kan si opp avtalen når du vil. 
Logg inn på Min side og opprett et filterabonnement.
Om du ikke har konto hos oss fra før er det enkelt å opprette her.

Du kan også kjøpe et enkelt filtersett hos en av våre forhandlere.
Finn din nærmeste forhandler her >>

Riktig filter til ditt aggregat
Her finner du en oversikt over alle filter og priser.

 

 

Ventilasjonsaggregatet skal ikke brukes uten filter. Det er viktig å bruke Flexit originalfilter. Dersom du bruker et annet filter enn Flexits originalfilter, er det ikke sikkert at ventilasjonsaggregatet vil fungere som det skal. Flexit er derfor ikke ansvarlig for eventuelle funksjonsfeil. Tette filter kan redusere varmegjenvinning i ventilasjonsaggregatet samt forårsake fuktskader. Vær oppmerksom på at en reklamasjon kan avslås dersom du bruker et annet filter enn Flexit originalfilter. 
Se i tilbehørslisten for riktig filterbruk.