Uansett hva slags mat du lager på komfyren hjemme på kjøkkenet, så produseres det matos.

Damp og fett fra matlagingen stiger opp fra panner og gryter og fanges opp av ventilatoren i kjøkkenviften. 
Dersom fettfilteret i kjøkkenviften er fullt av gammelt fett vil filteret ha minimal effekt. Dette er negativt for innemiljøet, og i tillegg kan det være svært brannfarlig.

Vi anbefaler at du vasker fettfilteret cirka to ganger i måneden, avhengig av bruk. Fettfilteret kan vaskes med såpevann, for eksempel Zalo og salmiakk. La det gjerne ligge litt i bløt i kjøkkenvasken eller en bøtte, for at fettet skal løsne.
Skrubb med en oppvaskbørste og skyll godt til slutt. Flexit sine fettfilter av metall kan også vaskes i oppvaskmaskinen.
Flexit har flere ulike typer fettfiltre. Finn riktig filter til din kjøkkenvifte her >>

Selve kjøkkenviften rengjøres med mildt såpevann og klut. Noen ganger i året bør kjøkkenviften også rengjøres grundig innvendig. De fleste Flexit kjøkkenventilatorer har en Easy Clean-motorenhet som gjør det enkelt og sikkert å utføre en grundig innvendig rengjøring.

 


Se film på hvor enkelt du rengjør din veggmonterte kjøkkenvifte >>

 

Se film på hvor enkelt du rengjør din skapmonterte kjøkkenvifte >>

 

Komfyrvakt 

For å redusere risiko for brann er installasjon av komfyrvakt påbudt i all nye boliger og ved renovering. Flexit leverer noen av markedets beste komfyrvakter, som integrert del i kjøkkenhette Brasserie, eller som separat enhet (Innohome SGK 4010).
NB! Ved bestilling av kjøkkenhette med komfyrvakt må strømbryterenhet, art.nr. 114756, bestilles i tillegg.

Komfyrvakt Innohome SGK 4010 kan kjøpes hos en Flexit forhandler.
Finn din nærmeste forhandler her >>