Tips for et godt inneklima med riktig temperatur
Innetemperaturen bør holdes på ca. 20-22 grader under hele året, også i vintersesong. Det anbefales at det skal være ca. 5 grader mindre i soverommet enn i oppholdsrom.
For høye eller lave temperaturer kan gi trøtthet og hodepine.
Velg gode oppvarmingsløsninger (f.eks. vannbåren gulvvarme, elektriske varmekabler, panelovner).
Utlufting bør gjøres gjennom vindu og ventiler bør være plassert på motsatt side av trafikkert vei. Finn gjerne ut hvilke dager og tidspunkt det er minst trafikk slik at du forsøker å lufte når uteluften inneholder minst forurensninger. 

Tørr luft
Når det er for varmt kan luften føles tørr og man kan bli fort trøtt og ukonsentrert. Tørr luft skyldes som oftes luftens innhold av støv og eventuelt for høy temperatur – ikke at luften har for lavt fuktinnhold. Ved høy temperatur støver for eksempel papir mer enn ellers. Og dessuten puster man mer gjennom munnen ved høye temperaturer og uttørking av slimhinnene øker, dermed kjennes luften tørr.

Temperaturen påvirker vår helse
Høy innetemperatur medfører økt utslipp av giftige gasser fra materialer i hjemmet (fra f.eks. maling, møbler og tekstiler). Disse gassene vil kunne føre til betennelsesreaksjoner i slimhinner i luftveiene og forverre astma og allergisykdommer.
Høy innetemperatur gjør oss mer følsom for forurensninger i luften (svevestøv og avgassinger). Dette skyldes at høy temperatur bidrar til å tørke ut tårevesken i øynene, noe som kan gi irritasjon og betennelser i øynene. 
Når det er for kaldt inne kan muskler bli stive, reumatiske plager forsterkes og noen kan bli mer mottakelig for infeksjoner.

Et godt inneklima med balansert ventilasjon
Et balansert ventilasjonssystem filtrerer forurensninger i uteluften og gir ren og frisk luft innendørs hele året. I tillegg unngås kald trekk fra ventiler i den kalde årstiden ved at luften på vei inn i boligen varmes opp fra varmegjennvinningen.
Les mer om balansert ventilasjon>> 

Tips fra Norges Astma- og Allergiforbund
Les flere tips og råd fra NAAF om temperatur i hjemmet på deres hjemmeside.